Jasba Agrob Buchtal Contact
Fatade Ventilate
 Home | Fatade Ventilate | Bazine de inot | Mozaic | Pardoseli flotante | Pavele ceramice | Klinker | Gresie si faianta | Ceramica tehnica | Nanotehnologia HT  | Referinte | Cataloage - download
SISTEME DE FATADE VENTILATE
Sistem Kera Twin
Sistem Ker Aion
CULORI
PDF Spectra View
PDF Natura Unglazed
PDF Design Glazed
DOCUMENTATII
Agrement tehnic sistem K20
K20 - instructiuni de montaj
Solutii substructura
K20 - profil vertical
K18 - montaj cu profil orizontal
K18 - montaj profil vertical
K18 - montaj cu adaptori
 

 

FATADE VENTILATE

    Fatadele ventilate din placi ceramice constituie una din competentele companiei Agrob Buchtal. Intreaga productie a companiei Agrob Buchtal se realizeaza pe teritoriul Germaniei din motive de traditie si convingeri. In felul acesta realizam placi ceramice aduse la o calitate deosebita. Intreaga productie de placi ceramice pentru fatade ventilate a companiei Agrob Buchtal se face la fabrica din Schwarzenfeld situata in inima Bavariei, fiind inconjurata de depozite de argila de cea mai buna calitate. Agrob Buchtal pune pe primul loc , intotdeauna calitatea produselor sale si siguranta in exploatare. Acest lucru a facut ca Agrob Buchtal sa fie un partener si un furnizor apreciat in intreaga lume, pentru produsele sale. Exporturile Agrob Buchtal acopera toate continentele, principalii clienti ai Agrob Buchtal fiind China, Rusia, tarile arabe dar si tarile din Europa, Statele Unite si Australia. In ceea ce priveste placile ceramice pentru fatade ventilate, Agrob Buchtal produce doua tipuri principale de placi ceramice KerAion si Kera Twin.
SISTEM KERA TWIN K20

Sistemul de fatade ventilate Kera Twin

este unul dintre cele mai folosite in placarea peretilor datorita flexibilitatii in expresie si adaptabilitatii la forme sofisticate de fatade. In functie de grosimea placilor, dealungul timpului au fost dezvoltate o serie de sisteme:

     Placi ceramice Kera Twin
                                        Placi ceramice K20

Sistemul de fatade ventilate Kera Twin K20 este cel mai nou sistem de fatade ventilate produs de Agrob Buchtal devenind in foarte scurt timp sistemul de fatade ventilate cel mai popular datorita flexibilitatii si modului deosebit de usor de montaj.

     Placi ceramice Kera Twin
                        Placi ceramice Kera Twin K20 fata si dos

Placile ceramice K20 in grosime de 20mm si avand o greutate de 32 kg/mp sunt produse in latimi cuprinse intre 20cm si 50cm conform diagramei de latimi.

     Diagrama de latimi
           Diagrama de latimi pentru sistemul de fatade ventilate K20

Placile ceramice K20 sunt produse in lungimi cuprinse intre 40cm si 135cm cu un pas de 1mm. Finsajele placilor pot fi de asemenea foarte variate. Suprafetele cu finisaje tri-dimensionale pot "sparge" montonia suprafetelor mari. Indiferent daca e vorba de o structura ondulata, sinusoidala, dungata sau canelata, daca placile sunt dispuse continuu sau alternativ cu fete plane, aceste suprafete sunt atragatoare si arata perfect, indiferent de locatie.

     Modele de placi ceramice
                                      Modele de placi K20

Culorile in care sunt produse aceste placi sunt de asemenea foarte variate. In cazul placilor ceramice glazurate a fost creeat sistemul Spectra Viev - un set de culori dispus intr-un tablou ce permite combinarea armonioasa a culorilor pe verticala, pe orizontala si pe diagonala. Sistemul de culori Natura Unglazed este o paleta de culori aplicata fatadelor ventilate ceramice neglazurate, cu aspect natural. Spectrul Design Glazed este o colectie de culori pentru ceramica glazurata, care imita diverse texturi din mediul natural, de la marmura pana la tonuri metalizate si oxidate.
Sistemul de prindere si substructura. Exista doua sisteme de prindere a placilor ceramice: sistemul cu sine verticale si sistemul cu cleme. Ambele sisteme vin aplicate pe o substructura clasica, de aluminiu, pentru fatade ventilate.

Sistemul de prindere cu cleme este un sistem versatil si adaptabil la diferite tipuri de fatada

     Fatade ventilate -sistem de prindere cu cleme
               Fatade ventilate K20 - sistem de prindere cu cleme


1. Placi ceramice K20
2. Cleme de prindere Art. 680
3. Surub autoforant Art. 675
4. Profil vertical T
5. Consola

Avantajele esentiale ale sistemului:
- usurinta in montaj;
- greutatea redusa a placilor ceramice de 32 kg/mp faca ce incarcaura peretilor sa fie redusa substantial. Totodata aceasta face ca manipularea placilor sa fie mai usoara iar cheltuielile de transport sunt mult diminuate.
- posibilitatea de a fixa placile in pozitie verticala si orizontala;
- posibilitate de montare a placilor pe tavan
- un foarte mare domeniu de aplicare gratie varitatii mari de culori tipuri de structura si dimensiuni de placi;
- agrement tehnic din parte supervizorului tehnic din Germania “Deutsches Institut für Bautechnik”, Berlin: no. Z-33.1-1175.

Sistemul de prindere cu sine verticale este un sistem preferat de montatorii de fatade ventilate datorita usurintei sale in montaj.

     Fatade ventilate - sistemul de prindere cu sine verticale
          Fatade ventilate K20 - sistem de prindere cu sine verticale
1. Placi ceramice K20;
2. Sistem de sine verticale Art. 620;
3. Surub autoforant sau nit cu cap de otel;
4. Profil vertical T;
5. Consola

Prinderea placilor ceramice este una cat se poate de simpla: Placile ceramice sunt agatate in agatatorile create prin ambutisare, pe sinele verticale prinse la randul lor pe substructura de aluminiu. Substructura de aluminiu in acest caz este cea obisnuita pentru fatadele ventilate. Inafara de elementele rezentate mai sus nu sunt necesare elemente suplimentare. Profilele decupate si profilate pe suprafata sinelor verticale asigura agatarea placilor K20 si elimina efectul de clampanire in urma vibratiilor creeate de vant. Pozitionarea si prinderea placilor este securizata de modul de asezare al placilor una peste cealalta si de distantierele dintre placile ceramice.
Avantajele esentiale ale sistemului:
- productivitate ridicata in montaj si usurinta cu care se monteaza placile;
- abaterile de verticalitate la montarea substructurii pot fi corectate
- greutatea scazuta a placilor ceramice, de 32 kg/mp asigura facilitati in transport si manipulare;
- asigura o gama extinsa de accesorii pentru o varietate de detalii ca piese speciale de colt, profile speciale, etc.
- posibilitate de montaj cu profile de rosturi in diferite culori;
- un foarte mare domeniu de aplicare gratie varitatii mari de culori tipuri de structura si dimensiuni de placi;
- agrement tehnic din parte supervizorului tehnic din Germania “Deutsches Institut für Bautechnik”, Berlin: no. Z-33.1-1175.

Sistem de prindere cu profile verticale T. Este un sistem imbunatatit creeat pentru profesionistii in montajul fatadelor ventilate.      

     fatade ventilate - sistem K20 montaj cu profile verticale T
      Fatade ventilate K20 - sistem de prindere cu profile verticale T
1. placi ceramice;
2. profil vertical T;
3. consola;

Practic sistemul elimina profilul T din cadrul substructurii, profilul vertical de fixare T reunind doua piese intr-una. Astfel, odata montate si aliniate consolele se monteaza profilele verticale de fixare T dupa care se trece la fixarea placilor ceramice.
Avantajele esentiale ale sistemului:
- instalare rapida si usoara;
- costuri materiale reduse la substructura datorita profilului special de prindere;
- greutatea scazuta a placilor ceramice, de 32 kg/mp asigura facilitati in transport si manipulare;
- asigura o gama extinsa de accesorii pentru o varietate de detalii ca piese speciale de colt, profile speciale, etc.
- posibilitate de montaj cu profile de rosturi in diferite culori;
- un foarte mare domeniu de aplicare gratie varitatii mari de culori tipuri de structura si dimensiuni de placi;


- agrement tehnic din parte supervizorului tehnic din Germania “Deutsches Institut für Bautechnik”, Berlin: no. Z-33.1-1175.

Sistemul de prindere cu profil Omega iese usor in evidenta datorita eficientei in montaj in special pe pereti cu structura metalica sau panour sandwich.

    Fatade ventilate - sistem de prindere cu profil Omega
     Fatade ventilate - sistem de prindere cu profil vertical Omega
1. Placi ceramice
2. Profile verticale Omega
3. Surub autoforant
4. Profil orizontal

Exista cazuri in care peretii cladirilor sunt construitit pe baza de structura metalica captusita cu material termoizolant inchisi cu diferte materiale, ca OSB-ul, spre exemplu. In aceste conditii nu se mai foloseste vata minerala aplicata pe exteriorul peretilor astfel ca distanta necesara intre perete si placile ceramice este de doar cativa cm. Solutia in aceste situatii este sitemul de prindere cu profil vertical Omega. Atat sina verticala cat si cea orizontala au practicate fante ovale luguiete ceea ce permite o foarte usoara reglare a substructurii fatadei ventilate, atat pe verticala cat si pe orizontala. Inaltimea de 2,5 cm aprofilului Omega permite sistemului sa-si exercite functiile de fatada ventilata intr-un mod ireprosabil

Sitemul de fatade ventilate Kera Twin K18

cuprinde placi ceramice cu o grosime de 18mm, latimea placilor de 200mm, 250mm 300mm si lungimi cuprinse intre 40cm si 120 cm in pasi de 1mm. Greutatea placilor este de 32 kg/mp. Pentru placile glazurate culorile disponibile sunt cele din sistemul SpectraView, Natura unglazed si Design glazed
Substructura pentru acest sistem poate fi din lemn sau din aluminiu, cu prindere cu cleme sau cu adaptori - un sistem dezvoltat de Agrob Buchtal.

     Sisteme de prindere K18
        Prindere pe sine orizontale          Prindere pe sine verticale
Sistem de prindere pentru K15 si K18
1. Placi ceramice K15/k18
2. Adaptor Art. 596
3. Profil vertical T, perforat Art. 596
4. Sina suport orizontala
5. profil vertical de sustinere
6. consola

Insa cel mai folosiste sistem de fixare este sistemul cu cleme. Substructura este una tipica fatadelor ventilate formata din consola si profil vertical T, pe care placile ceramice sunt fixate cu cleme prinse pen profilul t cu suruburi autoforante.

     sistemul de prindere cu cleme
                               Sistemul de prindere cu cleme
1. Placi ceramice K15 sau K18
2. Clema de fixare Art. 360
3. Surub autoforant sau nit cu cap din otel
4. Profil vertical T
5. Consola

Profile de colt pentru fatade ventilate

Desigur ca nu exisita cladiri fara muchii si in cazul fatadelor ventilate ceramice de fiecare data acestea sunt supuse atentiei arhitectilor si designerilor. Placile ceramice pot fi taiate in unghi de 45 de grade putandu-se creea astfel colturi interioare sau exterioare perfecte

     Placa ceramica taiata la 45 grade
                             Placa ceramica taiata la 45 grade

O alta solutie pentru colturi o constituie profilele speciale, din aluminiu. Aceste profile pot fi livrate in orice culoare RAL.

     Profile de colt pentru fatade ventilate
            profil patrat                   profil sabie              profil negativ

Dupa caz, profilele pot fi patrate, sabie sau negative. Profilul sabie este folosit doar in cazul placilor ceramice taiate la 45 de grade. In cazul celorlate profile nu mai este necesara taierea placilor la unghi.
Exista, insa si situatii in care cerintele arhitecturale impun folosirea de soutii ceramice pentru colturile fatadelor. In acest sens au fost creeate profilele de colt ceramice. Desigur profilele au forme si culori diferite pe care le puteti consulta in catalogul de fatade ventilate.

     Profile speciale de colt pentru fatade ventilate
                                        Profil special de colt

Profile Speciale, parasolare

     Profile speciale pentru fatade ventilate

Profilele speciale ceramice pentru fatadele ventilate sunt reprezentate de tuburi ceramice cu sectiunea patrata, rectangulara, eliptica, avand diferite dimensiuni folosite fiind ca parasolare ceramice, elemente de decor sau ca elemente de mascare a unor dispozitive montate pe fatadele cladirilor, cum ar fi instalatiile de rac     ire.

  Parasolare ceramice                Parasolare ceramice pentru fatade ventilate

Aveti un proiect de fatada ventilata si doriti asistenta din partea specialistilor nostri? Ajutorul pentru dumneavoastra este la un click distanta: [ contact ]
Heinze  |  Archello  |  Archilovers  |  Archiproducts | ArchiExpo  | Architectenweb  | Baunetz Wisse  | ArchiTonic  | Materia  | Digital Showroom  |  ChromaPlural  | Pinterest  | You Tube  | Facebook