Dezvoltat ca sistem de piscina sistemul satisface toate cerintele unui sistem pentru o casa pasiva. Marele avantaj al sistemului de piscina Bamberg este ca acest sistem reduce evaporarea apei in zona de deversare a apei cu pana la 45%, in comparatie cu sistemele clasice cu gratar.

Sistem de piscina Bamberg
Analizele si testele stiintifice dovedesc avantajele acestui sistem Inovativ:
- consum de apa notabil mai redus;
- consum de energie mult mai redus;
- consum de energie, cheltuit cu dezumidificatoarele si ventilatoarele, mai redus, datorita reducerii evaporarii apei in zona de deversare a apei;
- reducerea nivelului de zgomot in zona de deversare a apei;
- un aspect elegant, fara gratare;
- se preteaza la diferite forme de piscine, in special la cele cu forme curbe.
Testele stiintifice pe sistemul Bamberg, efectuate de catre Institut fuer Energie und Gebaude (IEG) la Georg-Simon-Ohm-Hochschule Nurnberg au dovedit ca: Noul canal Bamberg produs de Agrob Buchtal in cooperare cu Planungburo Rohling AG si Stadtwerke Bamberg Bader GmbH, are o contributie decisiva la eficientizarea energetica in bazinele de inot.

Dispozitivul de testare al sistemuui Bamberg
In conditile in care, in mod normal, in cazul sistemelor de rina clasice stropii de apa din zona de deversare a apei amplifica evaporarea apei, sistemul Bamberg reduce in mod considerabil cantitatea de apa evaporata datorita designului sofisticat, toate acestea ducand la reduceri semnificative de energie.
Sistemul Bamberg este format din doua piese pline: canalul de scurgere si piesa de prindere (piesa T). ambele piese sun extrudate si glazurate putand fi glazurare in orice culoare din sistemul de culori Chroma II.
Recomandari in fixarea pieselor de canal Bamberg
Baza
- baza trebuie sa fie curata si pregatita pentru fixarea pieselor
- posibilele suprafete denivelate trebuiesc netezite dupa metodele cele mai adecvate;
- prioritar, in faza premergatoare fixarii pieselor, substratul trebuie sa fie liber de straturi de materiale ce ar putea diminua aderenta (praf, reziduuri de vopsea, folii), precum si fara fisuri. In cazul existentei fisurilor acestea vor fi astupate cu chit de etansare.
- amorsare in eventualitatea cazului in care se impune
Hidroizolatia
- trebuie sa fie un material compozit sintetic aplicat in dublu strat, in conformitate cu codul de bune practici ZDB
- aplicarea in doua etape de lucru, grosimea minima a stratului hidroizolant fiind de minim 2mm.
- aplicarea de banda hidroizolanta la intersectia fetelor si gulere de etansare in zona gurilor de admisie si evacuare |