Jasba Agrob Buchtal Contact
Fatade Ventilate
 Home | Fatade Ventilate | Bazine de inot | Mozaic | Pardoseli flotante | Pavele ceramice | Klinker | Gresie si faianta | Ceramica tehnica | Nanotehnologia HT  | Referinte | Cataloage - download
SISTEME DE BAZINE DE INOT
Reguli in constructia bazinelor de inot
Reguli de siguranta in exploatare
Wiesbaden - nivel ridicat
Wiesbaden Style
Sistem Finland
Sistem Finland II
Sistem Bamberg
Sistem Berlin
Sistem Zurich
Sistem St. Moritz ( Infinity)
Sistem Skimmer
Sistem Wiesbaden - terapie
Zona perimetrala - plaja
                         Download pdf
pdf Sistem Bamberg

 

Piscine si bazine de inot - sistem Bamberg

Sistemul Bamberg produs de Agrob Buchtal este cel mai recent sistem de piscina introdus pe piata de Agrob Buchtal. Sistemul a fos construit pentru prima data in anul 2013 in cadrul complexului Bambados din Bamberg, Germania de unde i se trage numele. Acest sistem este recomandat acolo unde pretentiile privind economia de energie, in timp, sunt ridicate. Sistemul se preteaza excelent acolo unde spatiul alocat plajei este destul de restrans si unde se doreste eliminarea gratarului. Acest sistem este cunoscut ca fiin sistem de piscina fara gratar. Este cem mai recomandat sistem pentru bazinele acoperite tocmai datorita avantajelor incontestabile.
Constructua piscinelor in sistem Bamberg

     Dezvoltat ca sistem de piscina sistemul satisface toate cerintele unui sistem pentru o casa pasiva. Marele avantaj al sistemului de piscina Bamberg este ca acest sistem reduce evaporarea apei in zona de deversare a apei cu pana la 45%, in comparatie cu sistemele clasice cu gratar.

     Sistem de piscina Bamberg
                                      Sistem de piscina Bamberg

Analizele si testele stiintifice dovedesc avantajele acestui sistem Inovativ:
   -   consum de apa notabil mai redus;
   -   consum de energie mult mai redus;
   -   consum de energie, cheltuit cu dezumidificatoarele si ventilatoarele, mai redus, datorita reducerii evaporarii apei in zona de deversare a apei;
   -   reducerea nivelului de zgomot in zona de deversare a apei;
   -   un aspect elegant, fara gratare;
   -   se preteaza la diferite forme de piscine, in special la cele cu forme curbe.
Testele stiintifice pe sistemul Bamberg, efectuate de catre Institut fuer Energie und Gebaude (IEG) la Georg-Simon-Ohm-Hochschule Nurnberg au dovedit ca: Noul canal Bamberg produs de Agrob Buchtal in cooperare cu Planungburo Rohling AG si Stadtwerke Bamberg Bader GmbH, are o contributie decisiva la eficientizarea energetica in bazinele de inot.

     Dispozitivul de testare al sistemului Bamberg
                      Dispozitivul de testare al sistemuui Bamberg

In conditile in care, in mod normal, in cazul sistemelor de rina clasice stropii de apa din zona de deversare a apei amplifica evaporarea apei, sistemul Bamberg reduce in mod considerabil cantitatea de apa evaporata datorita designului sofisticat, toate acestea ducand la reduceri semnificative de energie.
Sistemul Bamberg este format din doua piese pline: canalul de scurgere si piesa de prindere (piesa T). ambele piese sun extrudate si glazurate putand fi glazurare in orice culoare din sistemul de culori Chroma II.

Recomandari in fixarea pieselor de canal Bamberg

Baza
  
  -   baza trebuie sa fie curata si pregatita pentru fixarea pieselor
   -  posibilele suprafete denivelate trebuiesc netezite dupa metodele cele mai adecvate;
   -   prioritar, in faza premergatoare fixarii pieselor, substratul trebuie sa fie liber de straturi de materiale ce ar putea diminua aderenta (praf, reziduuri de vopsea, folii), precum si fara fisuri. In cazul existentei fisurilor acestea vor fi astupate cu chit de etansare.
   -   amorsare in eventualitatea cazului in care se impune
Hidroizolatia
   -   trebuie sa fie un material compozit sintetic aplicat in dublu strat, in conformitate cu codul de bune practici ZDB
   -   aplicarea in doua etape de lucru, grosimea minima a stratului hidroizolant fiind de minim 2mm.
  -   aplicarea de banda hidroizolanta la intersectia fetelor si gulere de etansare in zona gurilor de admisie si evacuare


  -   aplicarea de banda hidroizolanta la intersectia fetelor si gulere de etansare in zona gurilor de admisie si evacuare

Fixarea pieselor

Piscina sistem Bamberg
                Elementele componente ale sistemului Bamberg

   -   piesele sunt produse in fabrica in baza comenzilor si a masuratorilor facute pe proiectul piscinei, releveul sau sabloanele confectionate pe santier. Acestea sunt  calibrate si numerotate, in functie de solutia data de serviciul de arhitectura. Prin urmare piesele vor fi dezambalate si pregatite in ordinea numerotarii acestora.

constructie sistem de piscina Bamberg
                               Montajul pieselor de canal Bamberg

   -   toleranta de nivel, pe intregul contur al piscinei, este de +/- 2mm.
   -   piesele cu gauri de evacuare nu sunt numerotate si ele trebuie sa fie integrate in toleranta de inaltime, folosindu-se optiunea de reglare a patului de mortar.
   -   dupa fixarea pieselor de canal se va trece la fixarea pieselor T. Fixarea acestor piese se face cu adeziv epoxi, avand grija ca adezivul sa fie aplicat pe intreaga suprafata de contact.
Bariere de capilare
   -   bariera de capilare se va aplica in zonele de contact intre piesa de canal si marginea ridicata a betonului.
   -   stratul va avea o grosime de 5cm
Chitul de rosturi.
   -   chitul de rosturi va fi aplicat dupa fixarea placilor ceramice din zona de rina
   -   alegerea chitului de rosturi va fi facuta in baza analizei apei si a recomandarii producatorului.
   -   chitul de rosturi va fi aplicat astfel incat sa fie umplute toate golurile dintre piese. Existenta unor goluri intre piese poate duce la crearea unui mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor si instalarea in incapere a unui miros specific de mucegai.
Atentie!

Materialele de prelucrare si produsele sunt predestinate proiectelor fara conditii speciale. Instructiunile producatorului trebuiesc neaparat urmate. In cazul unor proiecte in care materialele sunt supuse unui stres chimic se vor solicita informatii suplimentare din partea producatorului de ceramica si de adezivi.
Aveti un proiect sau doriti mai multe detalii? Va rugam sa ne contactati: CONTACT

Piscina Bamberg in Bambados
Heinze  |  Archello  |  Archilovers  |  Archiproducts | ArchiExpo  | Architectenweb  | Baunetz Wisse  | ArchiTonic  | Materia  | Digital Showroom  |  ChromaPlural  | Pinterest  | You Tube  | Facebook